perjantai 23. joulukuuta 2016

Joulutunnelmia Venetsiasta

Onko sullakin joulumieli hukassa? Ai ei vai. Oli miten oli, mua muisto joulukuisesta Venetsiasta lohduttaa, kun joulusta on taas tulossa musta enkä oikeastaan ole edes ehtinyt sisäistämään sitä, että juhla on jo ovella. Kun katsoo ikkunasta ulos, voisi yhtä hyvin olla marraskuu tai maaliskuu. Piipahdus Helsingin keskustassa viime viikoilla sentään piristi vähän mieltä, kun Aleksi ja sen sivukadut ovat niin kauniisti koristeltuja. Harmi, ettei joulukoristeita ole ulotettu yhtään ydinkeskustaa kauemmas!

Venetsiassa, sekä myös Triestessä, jossa vietimme hurjat kaksi tuntia, oli joulunodotus sen sijaan viety mielestäni kiitettävälle tasolle. Valojen ja koristeiden lisäksi näyteikkunat kilpailivat keskenään ja Triestessä kaiuttimista soi joulumusiikki ympäri keskustaa. Myös Buranossa kotien ikkunanedustat oli usein koristeltu joulukukkasin.

No, itse aloitan nyt viimein joulunodotuksen kevyesti lisäämällä aamupuurooni kanelia ja ehkä kardemummaa, jos uskallan. Tai mitä jos vihdoinkin tänä jouluna keittäisin riisipuuron mantelimaitoon, niin kuin olen joka vuosi suunnitellut?

Kaikki ei vaan ole niin jouluihmisiä, tosin musta tuli hetkellisesti sellainen Venetsiassa. Seuraavien kuvien siivittämänä haluan kuitenkin toivottaa ihanaa joulunaikaa aivan kaikille ♥Viimeinen kuva on Triestestä, jossa poikkesimme matkalla Venetsiasta Ljubljanaan. Buon Natale!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti