tiistai 2. helmikuuta 2016

Lissabonin ihanat aamiaiset


En ole varmaan mitenkään poikkeuksellinen yksilö, kun olen sitä mieltä, että ruoka on yksi matkan kuin matkan kulmakivistä. Yritän jokaiselle kaupunkilomalle tutkia hieman etukäteen ravintolatarjontaa, jotta olen kartalla edes jotenkin nälän yllättäessä. Hinta-laatusuhde voi olla räikeä missä tahansa matkustettaessa, joten on kiva tutkailla myös vähän muiden ravintolavieraiden kokemuksia. Tripadvisorhan on ihan paras tähän hommaan, jos ette sitä vielä tienneet. Voit etsiä ravintoloita kartalta ja keittiötyypin tai hintaluokan mukaan. Näköjään jopa überin tilaaminen ovelta ovelle onnistuu, tätä en tosin ole kokeillut.

Erityisesti aamiaiset (ja brunssit) ovat niitä, joita tykkään metsästää virtuaaliritsallani jo ennen kohteeseen saapumista. Liekö johtuen hyvästä pohjatyöstä vai mistä, mutta aamiaiset todella olivat meille Lissabonin ravintolamaailman parasta antia. Niinä kahtena aamuna, kun meillä oli aikaa istua rauhassa alas nauttimaan pitkästä aamiaisesta, saimme vatsamme täyteen niin hyvin, että hirvittää. Vyöryminen maha polvissa pitkin jyrkkiä mukulakivikatuja onkin sitten asia erikseen...

Heti ensimmäisenä aamuna suunnistimme Brunch Café -nimiseen pieneen kahvilaan. Netissä sitä kehuttiin Lissabonin edullisimmaksi brunssiksi. Paikan päälle päästyämme kävi ilmi, että todella, tyypit myy brunssia hintaan 5 €. Ainoa vaan, että se koostui pitkälti munasta ja croissusta - ei uppoo mulle. Onneksi listalla oli paljon muutakin, sekä valmiita brunssimenuita ja sitten yksittäisiä annoksia. Mä yhdistelin aamiaiseni marjajogurtista ja myslistä sekä fetabagelista ja ah, niin aromikkaasta kahvista että jessus sentään. Ennen kuin päivittelet sitä määrää, mitä vedän aamiaisella napaani, kerrottakoon että meillä ei miehen kanssa reissatessa ole tapana syödä lounasta (seliseli). Myöhäinen aamiainen, välipala ja sitten illallinen on meidän ravintoympyrä maailmalla. 

Tämä mun kombo maksoi hieman alle 15 euroa - ei varmasti halvimmasta päästä Lissabonissa, mutta mielestäni hinnan arvoinen ehdottomasti. Palvelu oli myös todella ystävällistä, ja sisustus jotenkin kivan... pastelli? Brunch Café löytyy Alfaman kaupunginosasta, kuitenkin läheltä Baixaa ja lähes merenpinnan tasosta. Rua da Alfandega 120 onpi osoite, maanantaisin suljettu.

Fetabagel ja marjajuggee rouheella myslillä, saa kopioda!
Brunch café

Sunnuntaita varten olin jo keskittänyt huomioni parhaaseen mahdolliseen brekumestaan, eli Quinoaan. Mistä tiesin, että se on paras? Koska se tarjoaa luomulaatuisesta lähiruoasta valmistettuja kaikkiamahdollisiaihaniaruokia, ja kaiken lisäksi sitä kehuttiin maasta taivaisiin monellakin brunssisivustolla. Kyseessä on buffetbrunssi, joka kustansi 15 euroa hengeltä, sisältäen kaikki juomat paitsi erikoiskahvit. Kahvin lisäksi tarjolla oli erilaisia tuorepuristettuja mehuja ja muutamaa eri luomuteetä. Tarjolla oli hyvä valikoima suolaista ja makeaa, mun mielestä on kiva jos brunssipöydässä on nämä kaksi elementtiä hyvässä balanssissa. Piirakoita, luomuleipää, salaatteja, juustoja, leikkeleitä, pasteijoita, hummusta, guacamolea, jogurttia, mousseja, kakkuja... Kun istut pöytään, sulle kiikutetaan myös kulhollinen munakokkelia kaiken kaveriksi. Jos diggaat buffatyylisestä brunssista, on tämä sun paikka. 

Brunssibuffa on siis sunnuntaisin, aamiaista toki myydään muinakin viikonpäivinä listalta. Quinoa sijaitsee osoitteessa Rua Alecrim, 54, Chiadossa. Tämä oli inspiroiva paikka, on kiva, että luomu- ja lähiruokainnostus on leviämään päin ainakin Euroopassa.

Eikö ookin kivan näkönen paikka tämä Quinoa?
Rua Alecrim
Yksi syömiseen liittyvä juttu mua jäi vähän harmittamaan Lissabonin reissulta. Käytiin lauantai-iltana pyörähtämässä Mercado da Ribeirassa Cais do Sodré:lla, kun mieheni paikallinen tuttu suositteli paikkaa. Kyseessä on kauppahalli, tai oikeastaan suuri ravintolatori, jossa on kymmeniä erilaisia ravintoloita hallin laidoilla. Keskellä ovat korkeat pöydät täynnä iloisia lissabonilaisia. Halli oli tupaten täynnä ja valinnanvaraa ehkä liikaa meidän sen hetkiseen mielentilaan, joten päädyttiin illastamaan muualle. Tiedänpähän yhden mestan, minne mennä seuraavalla kerralla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti