perjantai 25. maaliskuuta 2016

Berliini on aina hyvä idea


Niin. Berliini on aina hyvä idea. Koska se on kiehtova, kotoisa ja kummallinen. Siellä voi kulkea päämäärättömästi ja törmätä uusiin kirppiskauppoihin ja katumaalauksiin. Siellä on mulle Euroopan paras brunssivalikoima ja ravintoloita varmaankin kaikista kulttuureista. Siellä ei tarvitse mennä Starbucksiin etsimään hyvää take away -kahvia tai edes istua pöytään asti, jotta saa vatsansa täyteen ihanista, tuoreista bretzeleistä. Berliinissä myös tiedetään, mitä ekologinen, luomu, sokeriton ja raaka tarkoittaa. Berliinissä voi hamstrata saksalaista luonnonkosmetiikkaa huikeen halvalla.

Berliini on hilpeän värikäs ja tyylikkään mustavalkonen samaan aikaan.  Se on ruma ja samalla kaunis. Ja siellä on aina tilaa ihan kaikille. Tuu sellasena kun oot, se sanoo. Tyylit, värit ja tarinat liikkuu limittäin katukuvassa. Koirat kulkee omistajiensa mukana ihan minne tahansa. Yks katu voi olla hiljainen, seuraavasta kulmasta kääntyessä törmäät ihmisvilinään. Ostoskeskuksen katolle piiloutuu ravintola terasseineen. Ravintolaan tuodaan tietysti kaikki - perhe, ystävät, lapset ja ne koirat. Hiekkalaatikko on täynnä nauravia lapsia, aikuiset juttelee olutpullon ääressä. Kireen pipon voi jättää vaikka suloisen vuokrahuoneen naulakkoon Kreutzbergissä.  

Niin mä aion tehdä tänä viikonloppuna.


2 kommenttia:

  1. Hyvä postaus, annat tosi hyviä ehdotuksia. Ihania kuvia ja loistavia matkavinkkejä kuten aina. Tämä kaupunki on yksi kauneimmista.

    VastaaPoista
  2. Heippa, kiitos kommentista! Berliini on kyllä vallan valokuvauksellinen kaupunki, ja niin ainutlaatuinen, täysin omanlaisensa mesta ♡

    VastaaPoista