tiistai 29. marraskuuta 2016

31 kuvaa Guatemala Citystä

Eli Ciudad de Guatemalasta. Englanninkielinen nimi tuntuu kömpelöltä, mutta se kai on kaupungin virallinen nimi myös Suomeksi (miksi näitä ei käännetä?), joten käytän siis sitä. 

Kuvittelin jostain syystä, että kuvani Guatemala Citystä kelpaisivat vain satunnaisesti reissun yhteenvetopostauksen kuvitukseen. Aikaa kaupungissa vietimme yhteensä alle kaksi vuorokautta, joten kerrottavaa mulla ei pääkaupungista ole ihan samassa mittakaavassa, kuin muista matkan kaupungeista. Ja eihän kukaan muutenkaan kaipaa vinkkejä Guatemala Cityyn? Opaskirjatkin suosittelevat ottamaan lentokentältä kyydin suoraan Antiguaan ja tapasin matkan aikana enemmän cityn skipanneita kuin sille aikaansa antaneita. City on turvaton, eikä siellä ole mitään nähtävää.

Jos sarkasmi ei tuosta edellisestä lauseesta välity toivomani lailla, niin lukija voi muodostaa oman mielipiteensä tämän postauksen kuvien avulla. Mä en halua ottaa kantaa siihen, kannattaako Guatemala Cityä liittää matkaohjelmaan, kaikilla kun on omat vaatimuksensa matkoillaan. Jos haluaa vaan kaunista, siistiä ja turvallista, ei se väärin oo. Kuitenkin, Guatemala City on maan pääkaupunki, ja jos haluaa saada maasta kuin maasta monipuolisen kuvan, kannattaa harkita omistavansa pääkaupungille edes hetki. Latinalaisen Amerikan pääkaupungit ovat usein suuria ja kaaottisia, ja niissä näkee koko elämän kirjon.

Näissä kuvissa mua kiehtoo juurikin ihmiset ja elämä. Ihan oikeasti, nämä taitaa olla mun lempikuvia matkalta! Näissä on suolaa ja sokeria, leikkiviä lapsia, koiranreppana kadulla, tuimailmeisiä kaupustelijoita, suuteleva pariskunta, liehuvat liput ja monta kadunkulmaa. 

Guatemala Cityssä me syötiin reissun ekat tortat katukojusta iltakympiltä, zombailtiin itsemme Panajachelin bussiin, käveltiin ennalta suunniteltuja, turvallisia reittejä ja metsästettiin reissun vikoja mangoja huonolla menestyksellä. Kuvattiin ja tunnelmoitiin. Parhaat tarinat kaupungista kuulin taksikuskeilta. Matkalla lentoasemalle kyselimme vielä turvallisuudesta ja kaupungin kehittymisestä viime vuosina, ja viesti on tämä: Ota selvää, minne mennä ja pidä silmät auki. Guatemalassa voi useimmilla alueilla aivan hyvin liikkua ulkona valoisaan aikaan, pimeällä kannattaa harkita kolmesti. 

Tapasin niin monta sydämellistä ihmistä matkan aikana, että tuntuu pahalta ajatella, että pieni, väkivaltainen vähemmistö (jengiväkivalta) pitäisi matkailijat poissa tästä upeasta maasta. 

Guatemala on rakkaan Panamani rinnalla nyt toinen lempparini lattareissa. Suosittelen sitä aivan jokaiselle, jota upeat maisemat, alkuperäiskulttuurit ja aidot ihmiset kiehtovat. Haluaisin pinnistää vielä yhteenvetopostauksen matkavinkeistäni Guatemalaan ja Belizeen. Tässä kuitenkin ensin 31 kuvaa Guatemala Citystä.
  


2 kommenttia:

  1. Tutulta näyttää, samoja katuja olen tallaillut. Guatemala City on mun mielestä jotenkin niin absurdi ja niin erilainen kuin muu Guatemala. Toisaalta, mikä pääkaupunki ei erottuisi muusta maasta? Guatemala Cityssä on jotain erikoista viehätysvoimaa, vaikka "ei siellä ole mitään nähtävää" :) Onnistuneita kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lueskelinkin innolla sun Guatemalajuttuja silloin ennen matkaa :) Olen samaa mieltä tuosta vetovoimasta - tunnelma kaupungissa on jollain lailla todella monenkirjava!

      Poista