torstai 5. tammikuuta 2017

IGTT: Mahtavin matkailuvuoteni?

Osallistunpas taas minäkin Instagram Travel Thursdayhin - matkatorstain teema on tällä kertaa niin mehukas, etten voi jättää sitä välistä. Kukapa ei haluaisi muistella mennyttä matkailuvuottaan ja kaivella vielä kerran suosikkikuviaan instafeedin kätköistä?

Täytyy sanoa, että matkailun saralla vuoteni oli upea. Voi jopa olla, että mulle vuosi 2016 oli elämäni paras matkailuvuosi. Kävin kymmenessä maassa, ja uusia maita valloitin neljä kappaletta. Pitkäaikaiset unelmat Guatemala ja Sri Lanka toteutuivat molemmat, ja kaupunkilomiakin sain ujutettua kalenteriin mukavasti pitkin vuotta. Sanotaan vaikka, että vuosi 2016 oli määrissä reissuntäytteisin vuosi koskaan, sillä lentokoneeseen en varmastikaan ole yhtä montaa kertaa elämässäni yhden vuoden aikana noussut. Koska tiedän jo nyt, että samaan en tule pääsemään tänä vuonna, tuntuu menneiden matkojen muisteleminen sitäkin paremmalta - onhan muistoja, mistä ammentaa!

Matkailuvuoteni 2016 itse asiassa alkoi heti uudenvuodenpäivänä, kun reissasin appivanhempieni kanssa Tukholmaan. Tukholmasta jäi mieleeni jättimäiset lumihiutaleet ja Södermalmin kukkuloilla saatu oivallus siitä, että Tukholmaan täytyy palata kesäaikaan.


Helmikuussa koitti kauan odottamani matka Sri Lankaan. Isovanhempani matkustivat maahan useaan otteeseen 70-luvulla, ja lapsuuttani värittivät tarinat tuosta vehreästä saaresta. Halusin myös matkustaa Sri Lankaan ennen kuin massaturismin rattaat alkavat pyöriä siellä liian lujaa. Olen huomannut, että Sri Lankan juttujani käydään lukemassa ahkerasti blogistani - Sri Lanka taitaa olla yksi tämän talven suosikkikohteista suomalaisten keskuudessa.


Hädin tuskin olin Sri Lankasta kotiutunut, kun mieheni yllätti mut vuosipäivämme kunniaksi lennoilla Berliiniin. Sai tyyppi muuten anteeksi kaikki unohdetut vuosi- ja synttäripäivät tällä lahjalla... Mun mielestähän Berliini on aina hyvä idea, ja tällä kertaa keskityimme syömisen lisäksi väreihin: Taivalsimme läpi Grunewaldin metsän Teufelsbergin hylätylle vakoiluasemalle, joka on vuosien saatossa muuttunut urbaanin taiteen tyyssijaksi. Tosi hauska puolen päivän pituinen aktiviteetti niille, jotka ovat jo kolunneet Berliinin päänähtävyydet.


Talven Tukholman matkasta innostuneena varasin jo hyvissä ajoin viikonloppulennot vapuksi Kööpenhaminaan. Mun meriitit lähimatkailun saralla eivät ole kovin kummoiset, mutta tarkoitukseni on pikku hiljaa petrata asiassa. Olin kuullut niin paljon kehuja Köpiksestä, ja totta tosiaan, siellähän oli aivan mahtava hygge. Tanskalaiset tai ainakin köpisläiset ovat jotenkin karismaattista kansaa - maanläheisiä ja jatkuvasti hyväntuulisia. Eikä Köpis ollut edes niin kallis, kuin pelkäsin, kuten täällä tarinoin toukokuussa.


Toukokuun lopussa koitti ehkä matkailuvuoteni pieni villi kortti, kun matkustin Düsseldorfin ja Kölnin alueelle Saksaan. Ihastuin Kölniin totaalisesti! Kaupunki tuntui samalla etelä- ja keskieurooppalaiselta, ja toi välillä mieleeni jopa New Yorkin. Kölnissä vietin tosin vain päivän, joten sinne olisi hyvä palata jossain vaiheessa tutustumaan kaupunkiin vielä paremmin.


Palattuani saksanmaalta, alkoi pirunmoinen vyönkiristäminen, sillä Väli-Amerikka siinsi jo horisontissa. Matkustin heinäkuussa kolmeksi viikoksi Guatemalaa ja Belizeä tutkimaan, ja tästä reissusta onkin sitten yli kymmenen postausta täällä blogissa... Guatemala nousi Panaman rinnalle omiin henkilökohtaisiin Väli-Amerikka -suosikkeihini, voin todella suositella Guatemalaa koko sydämestäni lattareihin matkaa suunnitteleville!

Guatemalan kohokohtia olivat kaqchikel-perheen luona majoittuminen Atitlánjärvellä sekä kuuluisat Tikalin mayarauniot. Belizessä taas kantava teema oli riippumatto - vaikka kyllä mä siitä muutaman kerran nousin ylös snorklaamaan Karibian turkooseissa vesissä.

Syksylle on musta aina kiva jemmata ainakin yksi matka, sillä muutoin loppuvuodesta tulee kovin pitkän tuntuinen. Bongasin itse asiassa jo kesäkuussa aivan sattumalta huippuhalvat viikonloppulennot Lontooseen, ja valehtelematta alle puolessa tunnissa lentoliput lepäsivätkin sitten sähköpostissani. Lontoosta en näköjään julkaissut kovinkaan kivoja kuvia... Pidin kuitenkin erityisesti Brixtonin alueesta, jonka lauantaimarkkinoille suuntasimme heti herättyämme.

Viimeisimmät blogikirjoitukseni ovatkin sitten Venetsiasta, jonne reissasimme joulukuun alussa. Kyseessä oli varsinainen pikakiertomatka, sillä Venetsiasta jatkoimme bussilla Ljubljanaan, josta lensimme takaisin Helsinkiin. Talvinen Venetsia on I-H-A-N-A! Ja Italiaan on päästävä uudestaan, toivottavasti seuraavaksi Firenzeen tai vaikka Pohjois-Italian järville...


Venetsiasta jatkoimme maanteitse Ljubljanaan - välimatkaa ei näiden kahden välillä nimittäin ole montaakaan sataa kilometriä. Lufthansan multidestination -liput olivat vain muutamaan kymppiä kalliimmat kuin edestakaiset Venetsiaan, vinkvink. Ljubljanasta en ole ehtinyt vielä tarinoida blogissa, mutta sanonpa sen verran, että oli mukava vierailla pitkästä aikaa sellaisessa kaupungissa, jossa ei ole liikaa nähtävää, heh. 

Viimeinen kuva on itse asiassa Tallinnasta, jossa piipahdimme joulupäivinä - jo kaksi joulua kestänyt traditio, josta aion jatkossakin pitää kiinni. Tallinna on ihana joulun aikaan, ja kylpylässä oli hyvä sulatella perunalaatikkoa. Löysin Tallinnasta myös uuden vegaanisen kahvilan, Café Inspiratsioonin, jonka raakakakut olivat kyllä ♥♥♥

Tosiaan, itselleni henkilökohtaisesti matkailuvuosi 2016 oli melkoinen, ja katson sitä sekä kiitollisuudella että ylpeydellä. Muuten, jos viime vuosi oli uusien kohteiden vuosi, saattaa tästä taasen tulla vanhojen tuttujen tutkimusmatka - molemmat jo kalenteristani löytyvät kevään kohteet ovat ainakin osin ennalta tuttuja. Falafeleja ja Euroopan huokailluin kevät - arvaatko jo, mistä on kyse?

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat  Travellover ja Muru Mou -matkablogit. Myös postauksen kuvat ovat teeman mukaisesti omia Instagram-kuviani. Instagramista minut löytää nimellä nina_hannele

20 kommenttia:

  1. Ihana kuulla, että matkavuotesi oli noin ikimmuistoinen ja toiveidesi mukainen. Vaikea noista käymistäsi nostaa mitään ykköshaavetta esiin, paitsi että Köpikseen on alkanut tehdä yhä enemmän mieli. Ja kun kövely töihin nostaa "miksi yhä asun Suomessa" -reaktiot jälleen pintaan, mikäs sen parempaa kuin muistella kerran Suomessa tapaamaani srilankalaista, jonka palmikko oli ranteeni vahvuinen. Sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanos muuta, nyt on kyllä mittarissa vähän liikaa miinuksia minunkin makuuni! Toisaalta Suomessa parasta on juuri neljä vuodenaikaa.... Köpis oli yllättäjä mulle, tykkäsin erityisesti Norrebron alueesta :)

      Poista
  2. Siis miten ihana matkailu vuosi! Niin monta mun suosikkia joukossa, ja sellaista joisa en ole vielä käynyt mutta haluan! Ja hyvää reissua.. Pariisiin? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, vappumatka Pariisiin on buukattuna :) katson itsekin hieman yllättyneenä taakse vuotta 2016 - muutama vuosi sitten vain haaveilin siitä, että todella eläisin sellaista elämää kuin haluan - eli tuhlaisin kaiken rahani ja vapaa-aikana maailmalle.. :)

      Poista
  3. Onpa sulla ollut matkoja melkoinen kirjo laidasta laitaan eri mantereilla. Mielenkiintoisen paikan olitte Berliinistä löytäneet. Sitä ei opaskirjoista kyllä löydy, tai ainakaan minun:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo Teufelsberg on kyllä yksi makeimmista paikoista Berliinissä :) matkojen kirjo yllätti suoraan sanottuna itsenikin vuoden mittaan, mutta hyvä niin :)

      Poista
  4. Hienoja kohteita olet kyllä kolunnut. Monta sellaista jossa olen käynyt tai pitäisi päästä. Berliini nostaa koko ajan sijoitustaan sellaisena pitäisi käydä kohteena. Ja kyllä Lontookin kelpaisi. .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Berliini ja Lontoo ovat mullekin sellaisia klassikoita, joihin kelpaisi aina lähteä :)

      Poista
  5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  8. Tulipa kaamea Väli-Amerikka-kuume :) Olin kymmenen vuotta sitten Costa Ricassa puoli vuotta, ja noita lähimaita tuli hieman reissattua Costa Rican lisäksi. Belize on vielä käymättä, mutta korkealla listalla niissä paikoissa, joissa haluaisin ehdottomasti käydä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Belize on kulttuuurisesti hauskan erilainen naapureihinsa verrattuna, ja mielestäni sen rannoilla löhöily oli hyvää vastapainoa seikkailuntäyteisille viikoille Guatemalassa :)

      Poista
  9. Vau, mitä reissuja! Väli-Amerikkaan haluaisin taas, ja Guatemala alkoi nyt kiinnostaa. Kiva idea mennä joulupäiväksi Tallinnaan sulattelemaan jouluruokaähkyä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy sanoa, että joulupäivät tallinnassa on jotenkin tosi ihania - kaupunki on suloisen jouluinen ja tutussa paikassa ei tarvitse juosta paikadta toiseen suuna päänä :)

      Poista
  10. Ihania reissuja! Varsinkin Väli-Amerikka, tuonne minäkin haluan :) Ljubljanassa kävin minäkin tänä kesänä ja siinä oli kyllä harvinaisen sympaattinen ja viihtyisä kaupunki, ja näppärän kokoinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Väli-Amerikka on ihana ja välimatkatkin siellä on ihan ok verrattuna esim. Etelä-Amerikkaan! Mä en ihan ihastunut Ljubljanaan, mutta superystävällistä porukkaa ja ihania kahviloita sieltä löytyi :)

      Poista
  11. Oikein mahtava reissuvuosi sullakin! Mä voisin sanoa omasta viime vuodestani samaa, se oli varmasti huikein reissuvuoteni ikinä. Niin paljon uusia maita ja reissuja siihen mahtui :) Tukholmaa suosittelen kesällä, se on yksi suosikkikaupungeistani maailmassa. Köpikseen olen myös vallan ihastunut, siellä tuli käytyä viime kesänä kahdesti. Köln on hurmannut myös mut, se on yksi Saksan suosikkikaupungeistani. Väli-Amerikkaan tekisi kyllä kovasti mieli. Mayaraunioita olen ihastellut kerran Meksikossa, mutta voisin seuraavaksi lähteä vaikka tuonne Guatemalaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyykin tulla kurkkimaan sun blogista, jos oot kirjottanut Köpiksestä tai Stokiksesta kesävinkkejä :) mä olen huono käymään näissä meidän lähikohteissa, vaikka lennotkin on nykyään niin halvat...!

      Poista
  12. Todella ihana matkavuosi! Paljon samoja kohteita muuten kuin minulla. Olin vuoden vaihtuessa Sri Lankassa, kesällä Venetsiassa ja Ljubljanassa. Houkutus Etelä- ja Väli-Amerikkaan on kyllä suuri. Kiva kuulla, että siellä on turvallisia ja ihania maita. Vaikka olen ties missä maailman kolkissa reissannut, tuo alue on edelleen minulle tutkimatonta.

    VastaaPoista