lauantai 23. tammikuuta 2016

Mun matkailuaakkoset

Mä olen todella huono tilanteissa, joissa mun pitäisi jotenkin kertoa olennaisimmat asiat itsestäni tai ylipäätänsä esitellä itseni uusille ihmisille. Sinkkuna inhosin deittailua, enkä esimerkiksi osallistu luokkakokouksiin sun muihin kovin innokkaasti. En ole ujo tai epäsosiaalinen, mutta jokin sellaisessa "faktat pöytään nyt" -tilanteessa inhottaa. Mun mielestä sosiaalisten tilanteiden olisi vaan hyvä soljua omalla painollaan, heh. Siispä olen tässä pohdiskellut, että mitenköhän kertoisin luontevasti lisää itsestäni, jotta blogi saisi enemmän tarttumapintaa ja mun tarinointi kehykset, joihin asettua. Ja onhan se kiva aina tietää enemmän ihmisistä, jotka blogitekstien takana värjöttelevät, eikö?

Pidemmittä pyörittelyittä, päätin laatia spontaanisti mutta ajatuksella mun omat matkailun aakkoset, matkablogista kun on pääasiassa kyse. Joskus yksi sana kertoo enemmän kuin tuhat - ainakin jos sinut laitetaan valitsemaan vain se yksi :)

Mun matkailuaakkoset:

A - Aurinko. Voi että, olen auringon lapsi. Kuulun niihin, joihin auringonvalo vaikuttaa aina positiivisesti. Aurinko on aina tervetullut, kaikkina vuodenaikoina ja kaikilla leveyspiireillä. Olenkin kiitollinen tästä runsasaurinkoisesta talvesta.

B - Bali. Matkustin viime kesänä omatoimisesti Balille. Onnistuin hyvin matkasuunnitelmissani, sillä mulle jäi fiilis siitä, että näin kaikki Balin parhaat puolet. Parasta oli Pohjois-Balin piskuinen kalastajakylä, jossa majoituin paikallisen perheen, tai oikeastaan yhteisön vieraana. Opetin lapsille englantia ja lapset mulle balilaisia tansseja. Sain myös joogata yllinkyllin.

Tätä paikkaa ja sen ihmisiä Pohjois-Balilla en unohda


C - Celsiukset. On mun mielestä olennainen osa matkan suunnittelua. Suosin lämpöä, mutta myönnän, että on kohteita, joihin mielikuvissani sopisi paremmin kylmyys. Esimerkiksi Islantiin voisin matkustaa mieluusti viileään vuodenaikaan.

D - Dollarit. No joo, mikä vaan valuutta. En käytä mielelläni sanaa budjettimatkailu, mutta kyllähän se minua kuvastaa. Hinta-laatusuhde on tärkeä, ja kaivan hyviä diilejä välillä kämmenet verillä, etenkin kaupunkilomille. Pahimmat opiskelijabudjetit on onneksi takana, ja pihistelen vain, kun sille on aihetta!

Segovia joskus vuonna kivi. Surku, mutta mulla on säilynyt Espanjan vuosista ehkä maksimissaan tusina kuvaa


E - Espanja. Maa ja kieli. Päätin jo lukiossa, että haluan kirjoitusten jälkeen viettää välivuoden ulkomailla. Päädyin Madridiin, jossa kolmen vuoden aikana karistelin viimeiset teiniangstit olaltani. Koen, että Madrid on se kaupunki, jossa kasvoin aikuiseksi. Espanjankieli jäi muhun kiinni, ja on kulkenut matkassani päivittäin, tuoden monia mielettömiä juttuja elämään.

F - Fiilis. Vibat. Tunnelma. Tärkeää, minne vain meenkin.

Berliinissä on niin hyvät vibat!


G - Guia, opas espanjaksi. Olen työskennellyt matkaoppaana juu. Se oli yksi mun unelmista. Menoa ja meininkiä riitti, enkä päivääkään vaihtais pois vaikka muutamia pettymyksiäkin opastyössä tuli vastaan.

H - Hiekka. Sitä saa olla hiuksissa, varpaissa, kassissa, sandaaleissa ja pyyhkeessä. Niin ja mielellään rannalla.

I - Instant-kahvi.  Koska aamiainen ei kuulu automaattisesti mun majoituskriteereihin, otan matkoille mukaan aina vähän pikakahvia, ettei aamu mene pilalle. HYVÄ kahvi ei myöskään ole globaali ilmiö, joten joskus pikakahvi kaunistaa. Nykyään mulle tulee pikakahvin tuoksustakin heti reissufiilis, koska mielleyhtymä reissujen aamukahveihin on niin vahva. Pikakahvi ei oo kuitenkaan mun valinta normaaliolosuhteissa.

Aamuinstantit Lissabonissa


J - Jooga. Mä annan tän kirjaimen joogalle, vaikka se onkin suht tuore rakkaus. Haluun vaan joogata mahdollisimman monessa maassa.

K - Katukeittiö. Katsoin A. Bourdainin Singapore-jakson varmaan viisi kertaa ennen Singaporen matkaa. Asteikolla yhdestä kymmeneen oon ehkä kasin kieppeillä ennakkoluuloton. Sisäelimet ei kyllä uppoa. Oonko onnekas, kun en ole missään päin maailmaa sairastunut vatsatautiin?

Mun eka illallinen Singaporessa. Little Indiassa oli mun mielestä kaupungin parhaat safkat.
L - Lissabon. Tää kaupunki osu ja uppos. Koska uudestaan?

M - Menolippu. En oo koskaan ottanut pelkkää menolippua minnekään, siis sillä tavalla, ettei mulla ole paluulippua mistään muualta varattuna. En tiedä, onko pelkkä menolippu edes mulla haaveena, mutta tosi vaikeina päivinä ajatus sen mahdollisuudesta on niin lohdullinen.

Kuva on Tempelhofin käytöstä poistetulta lentokentältä. Mielenkiintonen paikka, ready to take off?

N - Norsut. Kun lapsena leikittiin nimileikkiä, jossa piti sanoa oma nimi ja nimikirjaimella alkava asia, josta pitää, oli tää aina mun vastaus. En ole vielä koskaan nähnyt "voimaeläintäni" luonnossa, onneksi asian pitäisi korjaantua ihan lähitulevaisuudessa!

O - Omatoimimatkat. Paketit ei vaan ole mua varten, en ikinä pääsisi pakettimatkalla tekemään ja näkemään niitä juttuja, mitä haluan. Tässä ei siis ole kyse hinnasta, vaan puhtaasti sisällöstä.

Splitin rautatieasema Kroatiassa. Täältä junailtiin Ateenaan asti.

Hupsis, tästä tulikin niin pitkä lista, että se on parempi jakaa kahteen osaan. Isken ilmoille kakkososan kyllä pikimmiten. Tätä on muuten todella hauska tehdä!

Ihanaa viikonloppua!


2 kommenttia: