lauantai 9. huhtikuuta 2016

Photo throwback: Keukenhof & tulppaanipellot

Aika harmaana ja koleena tää lauantai saapui Helsinkiin, vaikka odottelin jo keväisiä ulkoilukelejä. Sumusta huolimatta olin reippaana tyttönä kymmentä vaille kýmmenen Kyläsaaren kierrätyskeskuksen porteilla krö-höm, muutaman muun aamuvirkun (tuplakröhöm) kanssa missäpä muussakaan kuin pyöränmetsästysaikeissa. Inhoon sellaista muurahaispesämäistä hyörinää ja kiirettä ostopäätöksen teossa, mutta niin vain selvisin hengissä ja uuden polkupyörän onnellisena omistajana kotiin. Jippii! 

Harmaata päivää piristävät srilankalaisen mangoteen ja uuden fillarin lisäksi värikkään keväiset matkakuvat. Pari vuotta sitten olimme pääsiäisreissulla Amsterdamissa, ja pitkään pohdittiin, uhrattaisiinko yksi matkapäivä Keukenhofin kukkaloistolle vaiko eikö. Onneksi lopulta päätettiin lähteä Keukenhofiin, vaikka jonoa sinne vievään bussiinkin oli yli tunti! Jos olet menossa Amsterdamiin tänä keväänä, ja punnailet meidän tavoin tahollasi, onko Keukenhof hyvä idea, ehkä nämä kuvat auttaa sua päätöksenteossa, Suurin osa kuvista tosin on puutarhan ulkopuolelta tulppaanipelloilta, jotka olivat kuin sadusta ♥Keukenhof on näköjään auki tänä vuonna 16. toukokuuta asti. Itse puutarhassa on upeita istutuksia, mutta mua kiehtoi enemmän tulppaanipeltojen rauha. Pelloilla kävely on periaatteessa kielletty, mutta ainakaan tuolloin kieltoa ei valvottu. Sipsuteltiin oikein varovasti istutusten välissä, ja voin ylpeänä kertoa, etten tallonut yhtäkään näistä kauniista kukista. Saanko myös tähän väliin väläyttää yhden niistä kaikista random -faktoista, joita opin Turkin matkaopasvuotenani? Tulppaani on Turkin kansalliskukka ja Hollantiin tulppaanit tuotiin alun perin juuri Anatoliasta. No niin, fakta lyöty tiskiin. Olkaa hyvät. Hehee...

Otettiin myös lisämaksullinen veneretki tulppaanipeltoja ympäröivissä kanaaleissa, ja tämäpä olikin sitten ihan totaalista rahanhukkaa. Veneestä ei saa edes hyviä kuvia. Toki jos et itse pelloille halua lähteä kävelemään, voi tämä veneajelu olla sulle hyvä juttu. Mutta jo pelloilla kävelleelle retki ei tuonut mitään lisäarvoa päivään. Tosin kommelluksilta ei veneessä vältytty - venepoika oli ehkä uusi duunissaan ja sain paatin juuttumaan rantatörmään. Yrittäessään irrottaa venettä hän raukka tipahti jorpakkoon. Mahtoi olla kylmää vesi! En aluksi uskaltanut nauraa, mutta kun koko veneellinen itse kanaaliin tipahtanut poika mukaan lukien nauroivat makeasti, yhdyin iloon. Saatiin me rahoille jotain vastinetta kuitenkin.

Amsterdam on muuten hyvä pääsiäiskohde - melkeen mikään paikka ei ole kiinni. Paitsi kirkko. Ihan mainiota, missä muualla kirkko suljetaan pääsiäisenä?

Seuraavaksi sukellan taas Sri Lankan matkapäiväkirjamerkintöjen syövereihin ja blogissakin palataan siis pian ihanaan Ceyloniin. 

Hauskaa lauantaita! Ei kommentteja:

Lähetä kommentti